Personlige erfaringer med eget barn

Jeg ble i juni 2013 far til en gutt som kom til verden litt mer dramatisk enn det som er vanlig. Han hadde fått blodpropp i venstre hjernehalvdel, noe som førte til at han ble tatt ut med akutt keisersnitt. Han slet lenge med apné (pustestopp), manglet flere spedbarnsreflekser og var generelt slapp i høyre kroppshalvdel. Ett år gammel fikk han diagnosen cerebral parese (CP). Han har hatt mye behov for behandling av både ryggsøyle og resten av kroppen, og stimulering av nervebanene til høyre side. Han har nå relativt god styrke i høyre side og gode reflekser, men har fortsatt ikke like bra kontroll på høyre hånd og fot som han har på venstre side. Vi fortsetter å jobbe med dette, og utviklingen er positiv. Denne prosessen har gitt meg ytterligere innsikt i spedbarns funksjon og utvikling, og den fantastiske evnen hjernen har til å kompensere og fungere tross slike skader. Det har også gitt meg ny innsikt i utviklingspotensialet hos “normalt” fungerende barn, hvilket er til stor nytte når jeg undersøker og behandler spedbarn i min praksis.

Min sønn må jevnlig til behandling for å opprettholde funksjon og stabilitet, ettersom han bruker og spenner musklene forskjellig på hver side av kroppen. Dette er også viktig for å optimalisere evnen til å aktivere riktige muskler, og dermed få mest mulig ut av “treningen”, aktivitetene, stimuleringen og lekingen hans. Vi har nå fått tak i en Mollii Elektrodrakt for å gi han ytterligere hjelp med motorikken. Dette er en drakt med innebygde elektroder, som hjelper de stive (spastiske) musklene i kroppen til å slappe av. Dermed kan han bruke andre muskler og få en mer normal bevegelsesevne. Ønsker du mer informasjon om dette kan du følge linken til den svenske produsenten Inerventions AB HER eller ta kontakt med meg direkte.

Bestill time

For spørsmål og andre forespørsler, ring eller send SMS. Jeg kan dessverre ikke svare alle henvendelser mens jeg er midt i en behandling. Hvis du ikke får svar; vennligst send SMS eller mail (eller les inn beskjed på telefonsvareren), så tar jeg kontakt ved første mulighet.

Bestill time